Friluftsprofilen Johan Ranbrandt om förslagen för Vålådalens naturreservat: ”Jätteproblematiskt”

52

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag skulle vilja vända på det: Om det blir för mycket slitage – då kan man sätta in åtgärder” Hör friluftsprofilen Johan Ranbrandts synpunkter på framtiden för Vålådalens naturreservat. Foto: Fredrik Eliasson/SVT

Friluftsprofilen Johan Ranbrandt om förslagen för Vålådalens naturreservat: ”Jätteproblematiskt”

Publicerad

I grunden vill Länsstyrelsen stärka naturskyddet i Vålådalens naturreservat. Samtidigt vill myndigheten begränsa risken att utövare av olika aktiviteter i området ska hamna i konflikt med varandra. Friluftsprofilen Johan Ranbrandt tycker det vore olyckligt om en friktion mellan två grupper skulle innebära att man stänger ute den ena.

Hör Johan Ranbrandts förslag på hur man skulle kunna gå framåt med Vålådalens naturreservat i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/friluftsprofilen-johan-ranbrandt-om-forslagen-for-valadalens-naturreservat-jatteproblematiskt