Regeringen lägger ner utredningen om att motverka social dumpning

0
89

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

– Det kommer inte hända någonting och de borgerligt styrda kommunerna i Stockholmsregionen får rätt på något sätt, man får rätt att flytta människor från ett ställe till ett annat, utan att lyssna efter om man är intresserad av att göra det, säger Malin Svanholm (S), kommunalråd i Kramfors.

Hör båda deras reaktioner i klippet ovan.

Social dumpning är när en kommun får personer i behov av stödinsatser att flytta till en annan kommun utan att personen själv uttryckt en tydlig vilja att flytta.

Det är ofta kommuner med hög arbetslöshet och en hårt ansträngd kommunal ekonomi som då behöver överta ansvaret och kostnader för individer som flyttar från mer välbärgade kommuner. Social dumpning förekommer både mellan kommuner inom ett och samma län samt mellan kommuner i olika län.

Länsstyrelsen i Östergötland fick i maj 2021 i uppdrag att samordna länsvis samverkan och bidra till informationsutbyte nationellt. Slutredovisningen presenterades av civilminister Ida Karkiainen (S) onsdagen den 15 december.

Källa: regeringen.se

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/regeringen-lagger-ner-utredningen-om-att-motverka-social-dumpning

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here