Östersunds kommun erbjuder gratis influensavaccin till alla anställda

44

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Kostnaden står alltså kommunen för. Beslutet kommer efter att smittspridningen i länet ökat kraftigt den senaste tiden. Sedan en vecka tillbaka är Region Jämtland Härjedalen i stabsläge för att bättre kunna hantera läget.

– ­Vi ser nu att sjukvården är ansträngd på grund av säsongsinfluensa samtidigt som vinterkräksjuka, RS-virus och pandemin härjar. För att hjälpa sjukvården erbjuder vi nu all personal gratis vaccin mot säsongsinfluensan. Jag hoppas att det kan bidra till att våra medarbetare håller sig friska och borta från sjukvården, säger kommundirektör Anders Wennerberg i ett pressmeddelande.

Så här sa biträdande smittskyddsläkaren Mattias Skielta om läget i Jämtland och Härjedalen förra veckan:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör biträdande smittskyddsläkaren i Region Jämtland Härjedalen om smittläget i länet. Foto: SVT / Lena Samuelson

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/ostersunds-kommun-erbjuder-gratis-influensavaccin-till-alla-anstallda