Servanet slutar leverera bredband till Ragunda

91

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Servanets beslut togs på ett extrainsatt styrelsemöte förra veckan och innebär att kunderna blir utan internetuppkoppling och andra tjänster från och med 1 januari.

– Utan avtal kan vi inte leverera. Vi är ett kommunalägt bolag med en affärsmodell som bygger på att alla våra delägarkommuner har identiska avtal, samma skrivning och samma förutsättningar. Det här är självklart en väldigt tråkig utveckling och vi hoppas på ett underskrivet avtal innan nyår. Vi kan dock inte ha lokala avvikelser och särskilda bestämmelser i en kommun som inte gäller för övriga. Då urholkas hela affärsmodellen, säger styrelseordförande i Servanet Frida Burman, i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet skriver man även att ett nytt så kallat nyttjanderätts- och uppdragsavtal varit kommunen tillhanda redan i början av november, samt att alla ägarkommuner haft avtalet på remiss sedan juni.

Kritik från oppositionen

Direkt efter Servanets besked kommer Socialdemokraterna med kritik mot Ragundas politiska styrning, med Centerpartiet i spetsen. I kommunstyrelsen röstade S för att förnya avtalet med Servanet, men blev nedröstade. Oppositionsrådet Anton Hammar (S) menar att partiet varnat för just den här utvecklingen, och man begär nu att kommunstyrelsen samlas till ett extra sammanträde för att där underteckna avtalet med Servanet.

SVT söker kommunalrådet Mikael Westin (C) för en kommentar.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/servanet-slutar-leverera-bredband-till-ragunda