Användningen av bevakningskameror utökas i Östersund

85

Användningen av bevakningskameror utökas i Östersund

Bild på en kamera monterad på en husfasad

Bild: Polisen

Sedan november 2021 och har Polisen haft bevakningskameror på ett antal punkter vid Busstorget och angränsande gränder. Nu utökas antalet kamerapunkter för att täcka en större yta.

Syftet med kamerabevakningen är att förebygga, förhindra samt upptäcka brott och ordningsstörningar. Bildmaterialet skapar bättre förutsättningar att kunna utreda och lagföra brott men har även nyttjats vid eftersök av en försvunnen person.

– Vi har haft stor nytta av kamerorna i utredningsarbetet. Exempel på brott där filmerna har använts är den grova mordbranden på Prästgatan. Vi har även nyttjat filmerna för att utreda våldsbrott, skadegörelse, snatterier och stölder, bland annat klarades en cykelstöld upp på någon timme med hjälp av bevakningskamerorna, säger Helena Hroh, kommissarie vid Polisen i Jämtland Härjedalen.

Utbyggnaden sker succesivt och det kommer att finnas kameror från Mittpunkten till Stortorget.

 

Länk: https://polisen.se/aktuellt/nyheter/2022/december/fler-bevakningskameror-i-ostersund/