Efter medborgarförslag – Härjedalen instiftar folkhälsopris

73

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Härjedalens kommun instiftar ett folkhälsopris som ska gå till personer, företag, organisationer eller föreningar som främjar folkhälsan i kommunen. Aktiviteter som riktar sig mot unga, är generationsöverskridande eller som är integrerande kommer att prioriteras. Foto: SVT, Arkiv

Efter medborgarförslag – Härjedalen instiftar folkhälsopris

Publicerad

Kommunstyrelsen i Härjedalens kommun har beslutat att instifta ett folkhälsopris som ska delas ut till sådant som främjar hälsan i kommunen. Prioriterat kommer vara sådant som riktar sig mot barn och unga, och sådant som är generationsöverskridande eller integrerande.

Beslutet togs under onsdagen och initiativet kommer från ett medborgarförslag. Priset, som ligger på 5 000 kronor, ska delas ut varje år till personer, företag, organisationer eller föreningar som på olika sätt bidrar till bättre hälsa för Härjedalens befolkning.

Det kan bland annat handla om sådant som ökar fysisk aktivitet, skapar mötesplatser eller bidrar till mer kunskap om exempelvis sunda levnadsvanor. Mötesplatserna måste vara bland annat drogfria, tillgängliga och kravlösa.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/harjedalens-kommun-startar-folkhalsopris-for-aktiviteter-som-bidrar-till-en-battre-halsa