Ännu en miljardorder till BAE Systems Hägglunds

0
99

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

BAE Systems Hägglunds i Örnsköldsvik säljer bandvagnar till ett värde av 8 miljarder. Foto: Arkiv

Ännu en miljardorder till BAE Systems Hägglunds

Uppdaterad
Publicerad

Tidigare i veckan blev det känt att Slovakien köper stridsfordon från Örnsköldsviksföretaget för 14 miljarder. Nu står det klart att Sverige, Tyskland och Storbritannien köper bandvagnar till ett värde av åtta miljarder.

Det är Försvarets materielverk (FMV) som fått ansvaret att upphandla bandvagnarna för samtliga länder där även Nederländerna tidigare ingick. Avsiktsförklaringen undertecknades redan 2020 och ambitionen var att ett avtal skulle vara klart den här sommaren.

Totalt handlar det om 436 bandvagnar av modellen BvS10s varav majoriteten, 236 stycken köps av FMV. Tyskland köper 140 bandvagnar och Storbritannien 60 stycken. Leveransen av bandvagnarna ska vara klar i början av 2024.

Sverige kommer dessutom att beställa ytterligare 40 bandvagnar till ett värde av ca 500 miljoner kronor via ett fristående kontrakt.

SVT Västernorrland har sökt BAE Systems vd Tommy Gustafsson Rask.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/annu-en-miljardorder-till-bae-systems-hagglunds

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here