Polisen lägger ner förundersökning efter brand i Sundsbruk – Georg: ”Nu vet man att man inte gjort nåt fel”

42

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Polisen lade under tisdagen ned förundersökningen gällande allmänfarlig vårdslöshet efter branden i flerfamiljshuset i Sundsbruk utanför Sundsvall. Ingen person kom till skada, men huset fick omfattande skador och ingen har ännu kunnat flytta tillbaka i de skadade lägenheterna.

Enligt Sundsvalls Tidning var det 30 lägenheter som brandskadades och på grund av vattenskador dröjer det ytterligare innan lägenheterna är beboliga igen.

Flyttar till ny lägenhet

Georg Nilsson, som hade bott 16 år i sin lägenhet där branden startade, förlorade allt förutom lite porslin i branden, men är tacksam över att ingen kom till skada. Om någon dag skriver han kontrakt på en ny lägenhet i trapphuset bredvid som han troligen kan flytta in i februari.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Förundersökningsledaren Maria Högbom berättar om varför förundersökningen gällande branden i Sundsbruk lades ner. Foto: Tiffany Lind/SVT

I klippet ovan kan du höra polisens förundersökningsledare berätta om arbetet med branden.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/polisen-lagger-ner-forundersokningen-av-branden-i-sundsbruk-georg-nilsson-nu-vet-man-att-man-inte-gjort-nat-fel