Näthandeln fortsätter att öka – butik på Frösön bygger ut för bättre pakethantering

84

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Erika Henriksson från Orrviken har precis hämtat några julklappar till sin son. Hör mer i klippet om butiken på Frösön som var en av Sveriges första matbutiker att hantera paketleveranser och nu bygger ut den verksamheten. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Näthandeln fortsätter att öka – butik på Frösön bygger ut för bättre pakethantering

Publicerad

Antalet varor som handlas på nätet och sedan levereras via utlämningsställen bara fortsätter att öka. Inte minst nu inför julen. Och en butik på Frösön, som var tidiga med paketutlämning bygger nu ut för att få till en bättre logistik.

ICA Vallhalla på Frösön har under längre tid haft paketutlämning i anslutning till sin spelbutik vid utgångskassorna. Men i takt med att allt fler beställer varor på nätet så har pakethanteringen vuxit ur sin kostym.

– Ja, nu inför julen är det ett otroligt tryck. Idag måndag är kanske den lugnaste dagen men i slutet av veckan kommer vårt tillfälliga paketlager att vara proppfullt, berättar butischefen, Greger Wendin.

Och nu bygger butiken nytt för framtiden.

Hör mer i klippet ovan där Greger Wedin berättar om den växande pakethanteringen. Men också om att han själv helst handlar julklappar i fysisk butik.

ICA-handlaren Greger Wendin i den tillbyggnad som bland annat ska innehålla en smidigare pakethantering. Det är en verksamhet som blivit allt större. Foto: Björn B Schäfer, SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/butik-pa-froson-bygger-ut-for-battre-pakethantering