Följ med till Sveriges största ställverk strax söder om Ånge

61

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Utan el i stora lass – ingen vätgasfabrik i Alby i Ånge kommun. Strax söder om länsgränsen ligger Sveriges största ställverk. Följ med på en rundtur med SVT:s reporter Pierre Ragnehag. Foto: Per-Erik Ström/SVT

Följ med till Sveriges största ställverk strax söder om Ånge

Uppdaterad
Publicerad

För att en vätgasfabrik ska kunna etableras i Alby i Ånge kommun krävs el. Mycket el. I Tovåsen som ligger i Ljusdals kommun ligger landets allra största ställverk – som en gigantisk elcentral som fördelar ut elen som produceras.

Följ med  ut till platsen för den nya jätteanläggningen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Ånges gröna revolution

Mer i ämnet

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/folj-med-till-sveriges-storsta-stallverk-strax-soder-om-ange