Efter 22 år – nu stannar tågen i Nälden igen

95

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Premiärtåget stannade i Nälden redan 7:46 på söndagsmorgonen. Men det tåg som skulle komma under själva invigningen klockan 11 fick tekniska problem och såg först ut att inte komma alls, men kom tillslut kraftig försenat när invigningen i princip var över.

Trots det smolket i glädjebägaren var det ändå ett glatt kommunalråd som fick äran att inviga den nya hållplatsen.

– Bitvis har det ju gått trögt i processen så visst har man tvivlat. Kommunen sköt till de sista pengarna för att det skulle kunna bli av, vilket inte var meningen. Men nu är vi äntligen här och idag är det bara ren glädje. Det säger Karin Jonsson (C), kommunalråd i Krokoms kommun.

– Det är inte jättevanligt att få vara med och inviga en ny hållplats, så det är fantastiskt roligt att få vara här idag och inviga ett projekt vi jobbat med så länge, det säger Thomas Andersson, enhetschef åtgärdsplanering på Trafikverket.

Se mer från invigningen i klippet ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/efter-22-ar-nu-stannar-tagen-i-nalden-igen