Emelie har samlat in 33 000 kronor till julklappar till barn på sjukhus i Västernorrland

76

Detta är en nyhet från SVT:s RSS flöde.

Idén till att starta insamlingen kom när dottern Hedvig tyckte att det var orättvist att barn behöver spendera julen på sjukhus. Förra året var målet 10 000 kronor men det kom in 27 200 kronor. I år har Emelie Fors slagit förra årets rekord och hade fram till och med måndagen fått in 33 000 kronor.

Julklapparna som delas ut kommer från privatpersoner och sponsorer, som skänkt pengar till insamlingen. Emelie tycker också att det är viktigt att handla julklapparna lokalt för att stötta butiker i Sollefteå.

Se när Emelie Fors packar och slår in klapparna i klippet ovan.

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasternorrland/emelie-har-samlat-in-drygt-30-000-kronor-till-julklappar-till-barn-pa-lanets-sjukhus