Home Nyheter Nyheter Jämtland Bygglov klart för Jämtkrafts nya kraftvärmeverk i Lugnvik

Bygglov klart för Jämtkrafts nya kraftvärmeverk i Lugnvik

0

I tre års tid har förberedelserna för ett nytt kraftvärmeverk pågått. Östersunds kommun har nu godkänt bygglov för anläggningen. Det framgår i ett pressmeddelande från det kommunalt ägda energibolaget Jämtkraft.

– I ett kraftvärmeverk producerar vi inte bara värme utan också el. I nuläget känns det väldigt rätt att det är en sådan anläggning vi bygger så att vi kan bidra med förnybar el utöver att vi håller Östersund varmt, säger Ulf Lindqvist, chef för Jämtkraft Värme, i ett pressmeddelande.

Cirka 1,5 miljarder kronor kostar byggnationen

Bränslet till det nya kraftvärmeverket kommer vara avfall från skogs- och sågverksindustrin och returträ. Enligt Jämtkraft så pågår arbetet för fullt hos kontrakterade underleverantörer med att konstruera anläggningen.

– Det är en komplex anläggning med avancerad teknik för förbränning och rening av rökgaser och vatten. Många leverantörer är involverade och vi hoppas kunna starta arbeten med grundläggning inom några veckor, säger projektledaren Ylva Andersson i pressmeddelandet.

Det nya kraftvärmeverket ska stå klart i början av 2025. Kostnaden för det hela beräknas uppgå till 1,5 miljarder kronor.

 

 

Länk: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/jamtland/bygglov-klart-for-jamtkrafts-nya-kraftvarmeverket-i-lugnvik

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here